Algemene voorwaarden
Team
Jaarverslagen
Expert Views
Partners
Vacatures
 

Team

 
Op dit moment bestaat ons team uit 16 vaste medewerkers, naast enkele stagiairs en freelance-medewerkers:
 
Jan Willem van Gelder
Directeur
jw.vangelder[at]profundo.nl
Jan Willem is ontwikkelingseconoom en houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met bedrijfseconomisch onderzoek. Zijn onderzoeks- en advieservaring bestrijkt een groot aantal economische sectoren, landen, grondstofketens en MVO-thema's.
 
Hester Brink
MVO Onderzoeker
h.brink[at]profundo.nl
Hester houdt zich bezig met onderzoek naar duurzaamheid bij bedrijven en financiële instellingen. Ze heeft een achtergrond in filosofie en politicologie en heeft een master in Global Environmental Governance.
 
Estela Casajuana
Onderzoeker Bedrijven & Mensenrechten
e.casajuana[at]profundo.nl
Estela houdt zich bezig met bedrijven en mensenrechten. Ze heeft een master in International Human Rights. Eerder werkte ze als onafhankelijk consultant bij verschillende organisaties, waaronder overheden, NGO's, internationale organisaties, universiteiten en business foundations.
 
Alexandra Christopoulou
Financieel-Economisch Onderzoeker
a.christopoulou[at]profundo.nl
Alexandra focust op financiële relaties en handelsrelaties. Zij is een econoom met een achtergrond in politicologie. Eerder werkte zij als economisch onderzoeker, financieel adviseur en onderzoeksstatisticus.
 
Anniek Herder
MVO onderzoeker
a.herder[at]profundo.nl
Anniek houdt zich bezig met onderzoek en advies op het gebied van verantwoord beleggen en financieren, Zij is socioloog. Eerder werkte ze bij consumentenvereniging Goede Waar & Co.
 
Anselm Iwundu
Senior Consultant Governance & Sustainability
a.iwundu[at]profundo.nl
Anselm heeft een achtergrond in Environment and Energy Management en hij heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid. Voor hij bij Profundo kwam was hij directeur bij Fairfood International. Hij adviseert NGOs en bedrijven over CSR en governance, fair trade, milieu- en klimaatveranderingsissues, vooral op het gebied van voeding, water, bosbouw en landbouw.
 
Barbara Kuepper
Economisch Onderzoeker
b.kuepper[at]profundo.nl
Barbara onderzoekt financierings- en handelsrelaties. Zij is fysisch geograaf. Ze werkte eerder als informatiespecialist bij het KIT en als onderzoekscoördinator bij Greenpeace International. Daar hield zij zich bezig met campagne-onderzoek op diverse terreinen.
 
Retno Kusumaningtyas
Natural Resources Management Expert
r.kusumaningtyas[at]profundo.nl
Retno werkt aan onderzoek mbt agro-commodities en bossen in o.a. Zuidoost Azië, Zuid Amerika en Afrika. Ze heeft een PhD in Environment and Ecology Studies. Eerder werkte Retno als onderzoeker voor de universiteit van Kyoto en voor WWF Indonesia.
 
Lisa Lamoree
Office Manager
l.lamoree[at]profundo.nl
Lisa beheert de website, regelt ICT-aangelegenheden en houdt zich bezig met personeelszaken. Zij heeft een Master in International Development studies. Eerder werkte ze als coördinator bij een kleinschalige instelling voor mensen met ernstige gedragsproblemen.
 
Milena Levicharova
Financial & Business Intelligence Specialist
m.levicharova[at]profundo.nl
Milena doet financiële analyses, en zij focust op "modelling & forecasting". Ze heeft een master in Business Economics. Eerder werkte ze als Financial Analyst Associate in Bulgarije.
 
Anya Marcelis 
Economisch Onderzoeker
a.marcelis[at]profundo.nl
Anya onderzoekt en analyseert financiële relaties en handelsrelaties die betrekking hebben op maatschappelijke, economische en milieu-issues. Zij heeft een achtergrond in critical political economy en mondiale grondstofketens, met een focus op werk en migratie.
 
Kanchan Mishra
SRI Onderzoeker & Adviseur
k.mishra[at]profundo.nl
Kanchan heeft meer dan 8 jaar ervaring in SRI research. Voordat ze bij Profundo kwam werkte ze als engagement specialist bij Robeco, vooral op het gebied van commodity supply chains en schendingen van het UN Global Compact. Ze heeft ook ESG rating methodologieën ontworpen en hierover geadviseerd aan index providers, fondsmanagers, en rating agencies bij het bedrijf Evalueserve.com. Kanchan heeft een MBA Finance. 
 
Julian Müller
Financieel Onderzoeker
j.muller[at]profundo.nl
Julian richt zich op duurzaamheid in finance op het niveau van overheidsbeleid en op bedrijfsniveau. Zijn expertise ligt op het gebied van sociologie en kritische politieke economie. Hij heeft eerder in de NGO wereld gewerkt.
 
Michel Riemersma
MVO Onderzoeker
m.riemersma[at]profundo.nl
Michel houdt zich bezig met onderzoek op het gebied van verantwoord beleggen en financieren. Hij is ethicus. Eerder werkte hij als stagiair bij de Dopingautoriteit, Fairfood International en de Access to Medicine Foundation.
 
Gerard Rijk
Senior Equity Analyst
g.rijk[at]profundo.nl
Gerard houdt zich bezig met equity research van bedrijven die actief zijn in de waardeketen van agrarische producten, de consumentengoederen-industrie en de financiële sector. Hij heeft een achtergrond in macro-economie en hij heeft eerder in de investeringsbranche gewerkt, met name op het gebied van voedsel, dranken en retail, en banken en verzekeraars.
 
Margreet Simons
MVO Onderzoeker
m.simons[at]profundo.nl
Margreet houdt zich bij Profundo bezig met onderzoek en advies op het gebied van verantwoord beleggen en financieren. Ze is socioloog. Eerder werkte ze als ESG analist bij SNS Asset Management, en als onderzoeker maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de Consumentenbond en Goede Waar & Co. 
 
Frank Warmerdam
Financiële Administratie
f.warmerdam[at]profundo.nl
Frank verzorgt o.a. de boekhouding en financiële rapportages. Hij heeft jarenlange ervaring in de financiële administratie. Frank is ook kunstschilder.
 
Ward Warmerdam
Economisch Onderzoeker
w.warmerdam[at]profundo.nl
Ward richt zich in zijn onderzoek op Chinese sociaal economische ontwikkeling, de banden tussen China en Afrika, en Chinese etnische minderheden. Hij is sinoloog met een achtergrond in economie, politiek en internationale betrekkingen in het kader van development studies. 
 
Mara Werkman (zwangerschapsverlof)
Office Manager
m.werkman[at]profundo.nl
Mara beheert de website, regelt ICT-aangelegenheden en houdt zich bezig met personeelszaken. Zij heeft een master in Europese Studies en een bachelor in Rechten. Eerder werkte ze onder meer bij Milieudefensie en Natuurmonumenten en als medewerker duurzaamheid bij Avenance.
 
Linnea Wikström
Onderzoeker Bedrijven & Mensenrechten
l.wikstrom[at]profundo.nl 
Linnea werkt aan onderzoek op het gebied van bedrijven en mensenrechten en ontwikkeling van waardeketens. Ze heeft een achtergrond in rechten, peace & development studies, en ze heeft een master in internationaal recht. 
 

Joeri de Wilde
Financieel-Economisch Onderzoeker
j.dewilde[at]profundo.nl
Joeri onderzoekt financierings- en handelsrelaties. Hij is financieel econoom. Eerder onderzocht hij de invloed van private equity-bedrijfsreputatie op de financieringsstructuur van leveraged buyouts.

Menu
home
over ons
voor wie
thema's
nieuws
contact
Contact
Profundo
Naritaweg 10
1043 BX Amsterdam

Tel: 020-8208320
E-mail:
Nieuwsbrief
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Tweets
RT @DontBankonBomb: Why finance should be part of the ban treaty & how it can happen. #nuclearban https://t.co/2W7HLNp0h4
Profundo contributed to #ETFRN58 #zerodeforestation. Read more on; https://t.co/1Cjh2V29zF https://t.co/oiW8vXX9kk
Copyright 2012 Profundo
vormgeving Bean Creative, bouw EasyMIND