Algemene voorwaarden
Team
Jaarverslagen
Expert Views
Partners
Vacatures
 

Team

 
Op dit moment bestaat ons team uit 21 vaste medewerkers, naast enkele stagiairs en freelance-medewerkers:
 
Jan Willem van Gelder
Directeur
jw.vangelder[at]profundo.nl
Jan Willem is ontwikkelingseconoom en houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met bedrijfseconomisch onderzoek. Zijn onderzoeks- en advieservaring bestrijkt een groot aantal economische sectoren, landen, grondstofketens en MVO-thema's.
 
Hester Brink
MVO Onderzoeker
h.brink[at]profundo.nl
Hester houdt zich bezig met onderzoek naar duurzaamheid bij bedrijven en financiële instellingen. Ze heeft een achtergrond in filosofie en politicologie en heeft een master in Global Environmental Governance.
 
Estela Casajuana
Onderzoeker Bedrijven en Mensenrechten
e.casajuana[at]profundo.nl
Estela houdt zich bezig met bedrijven en mensenrechten. Ze heeft een master in International Human Rights. Eerder werkte ze als onafhankelijk consultant bij verschillende organisaties, waaronder overheden, NGO's, internationale organisaties, universiteiten en business foundations.
 
Alexandra Christopoulou
Economisch Onderzoeker
a.christopoulou[at]profundo.nl
Alexandra focust op financiële relaties en handelsrelaties. Zij is een econoom met een achtergrond in politicologie. Eerder werkte zij als economisch onderzoeker, financieel adviseur en onderzoeksstatisticus.
 
Anniek Herder
Senior Onderzoeker en Adviseur Verantwoord Beleggen
a.herder[at]profundo.nl
Anniek houdt zich bezig met onderzoek en advies op het gebied van verantwoord beleggen en financieren, Zij is socioloog. Eerder werkte ze bij consumentenvereniging Goede Waar & Co.
 
Anselm Iwundu
Senior Consultant Bestuur en Duurzaamheid
a.iwundu[at]profundo.nl
Anselm heeft een achtergrond in Environment and Energy Management en hij heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van duurzaamheid. Voor hij bij Profundo kwam was hij directeur bij Fairfood International. Hij adviseert NGOs en bedrijven over CSR en governance, fair trade, milieu- en klimaatveranderingsissues, vooral op het gebied van voeding, water, bosbouw en landbouw.
 
Barbara Kuepper
Senior Onderzoeker Duurzame Ketens
b.kuepper[at]profundo.nl
Barbara onderzoekt financierings- en handelsrelaties. Zij is fysisch geograaf. Ze werkte eerder als informatiespecialist bij het KIT en als onderzoekscoördinator bij Greenpeace International. Daar hield zij zich bezig met campagne-onderzoek op diverse terreinen.
 
Retno Kusumaningtyas
Natural Resources Management Expert
r.kusumaningtyas[at]profundo.nl
Retno werkt aan onderzoek mbt agro-commodities en bossen in o.a. Zuidoost Azië, Zuid Amerika en Afrika. Ze heeft een PhD in Environment and Ecology Studies. Eerder werkte Retno als onderzoeker voor de universiteit van Kyoto en voor WWF Indonesia.
 
Milena Levicharova
Equity Analist
m.levicharova[at]profundo.nl
Milena is getraind in Business Administration en ze heeft een master in Finance. Daarnaast is ze bezig met de opleiding tot Chartered Financial Analyst, en heeft ze Level 1 van het programma succesvol afgerond. Milena werkt aan business en financiële analyses, vooral gericht op voorspellingen. Ze ontwikkelt risico simulaties en andere statistische modellen.
 
Anya Marcelis 
Economisch Onderzoeker
a.marcelis[at]profundo.nl
Anya onderzoekt en analyseert financiële relaties en handelsrelaties die betrekking hebben op maatschappelijke, economische en milieu-issues. Zij heeft een achtergrond in critical political economy en mondiale grondstofketens, met een focus op werk en migratie.
 
Kanchan Mishra
Onderzoeker en Adviseur Duurzame Investeringen
k.mishra[at]profundo.nl
Kanchan heeft meer dan 8 jaar ervaring in SRI research. Voordat ze bij Profundo kwam werkte ze als engagement specialist bij Robeco, vooral op het gebied van commodity supply chains en schendingen van het UN Global Compact. Ze heeft ook ESG rating methodologieën ontworpen en hierover geadviseerd aan index providers, fondsmanagers, en rating agencies bij het bedrijf Evalueserve.com. Kanchan heeft een MBA in Finance. 
 
 
Michel Riemersma
MVO Onderzoeker
m.riemersma[at]profundo.nl
Michel houdt zich bezig met onderzoek op het gebied van verantwoord beleggen en financieren. Hij is ethicus. Eerder werkte hij als stagiair bij de Dopingautoriteit, Fairfood International en de Access to Medicine Foundation.
 
Gerard Rijk
Senior Equity Analyst
g.rijk[at]profundo.nl
Gerard houdt zich bezig met equity research van bedrijven die actief zijn in de waardeketen van agrarische producten, de consumentengoederen-industrie en de financiële sector. Hij heeft een achtergrond in macro-economie en hij heeft eerder in de investeringsbranche gewerkt, met name op het gebied van voedsel, dranken en retail, en banken en verzekeraars.
 
Margreet Simons
Onderzoeker MVO en Duurzaam Investeren
m.simons[at]profundo.nl
Margreet houdt zich bij Profundo bezig met onderzoek en advies op het gebied van verantwoord beleggen en financieren. Ze is socioloog. Eerder werkte ze als ESG analist bij SNS Asset Management, en als onderzoeker maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de Consumentenbond en Goede Waar & Co. 
 
Jeroen Walstra
Economisch onderzoeker
j.walstra[at]profundo.nl
Jeroen houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met duurzaamheidsissues, onder meer als milieuadviseur voor bedrijven en als campaigner op het thema landbouw en milieu. Bij Profundo onderzoekt hij de relaties van financiële instellingen met bedrijven die maatschappelijk onverantwoorde activiteiten ondernemen. 
 
Frank Warmerdam
Financiële Administratie
f.warmerdam[at]profundo.nl
Frank verzorgt o.a. de boekhouding en financiële rapportages. Hij heeft jarenlange ervaring in de financiële administratie. Frank is ook kunstschilder.
 
Ward Warmerdam
Senior Financieel Onderzoeker
w.warmerdam[at]profundo.nl
Ward richt zich in zijn onderzoek op Chinese sociaal economische ontwikkeling, de banden tussen China en Afrika, en Chinese etnische minderheden. Hij is sinoloog met een achtergrond in economie, politiek en internationale betrekkingen in het kader van development studies. 
 
Mara Werkman 
Office Manager
m.werkman[at]profundo.nl
Mara beheert de website, regelt ICT-aangelegenheden en houdt zich bezig met personeelszaken. Zij heeft een master in Europese Studies en een bachelor in Rechten. Eerder werkte ze onder meer bij Milieudefensie en Natuurmonumenten en als medewerker duurzaamheid bij Avenance.
 
Linnea Wikström
Onderzoeker Bedrijven en Mensenrechten
l.wikstrom[at]profundo.nl 
Linnea werkt aan onderzoek op het gebied van bedrijven en mensenrechten en ontwikkeling van waardeketens. Ze heeft een achtergrond in rechten, peace & development studies, en ze heeft een master in internationaal recht. 
 

Joeri de Wilde
Financieel Onderzoeker
j.dewilde[at]profundo.nl
Joeri onderzoekt financierings- en handelsrelaties. Hij is financieel econoom. Eerder onderzocht hij de invloed van private equity-bedrijfsreputatie op de financieringsstructuur van leveraged buyouts.


Mahmoud Zouriky
Facilitair medewerker
profundo[at]profundo.nl
Mahmoud verzorgd twee keer per week een gezonde lunch binnen Profundo en zorgt daarnaast voor een schoon en opgeruimd kantoor. Hij is afkomstig uit Syrië en was daar boekhouder van beroep. Daarnaast is koken een hobby van Mahmoud. Sinds 2014 heeft hij een Nederlandse verblijfsvergunning en om zich de Nederlandse taal, gebruiken en het bedrijfsleven (nog meer) eigen te maken, gaat hij naast zijn Nederlandse lessen, bij Profundo aan de slag.

 

Menu
home
over ons
voor wie
thema's
nieuws
contact
Contact
Profundo
Radarweg 505
1043 NZ Amsterdam

Tel: 020-8208320
E-mail:
Nieuwsbrief
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Tweets
RT @DontBankonBomb: #ComingSoon the only global report naming the companies building nuclear bombs- and their investors. Watch this space.…
State Department OKs $1.2B Apache upgrades for the Netherlands https://t.co/n1gQMSj3dN
Copyright 2012 Profundo
vormgeving Bean Creative, bouw EasyMIND